cocomjbgoca999.jpg

Het project is zo innovatief en creatief dat het smeekt om een neologisme: futur-o-stalgie.  Met andere woorden: de combinatie van historisch onroerend erfgoed en futuristische technologieën. Het zeilschip krijgt nl. - met respect voor haar karakter en geschiedenis - een state-of-the-art hybride motor en high-tech apparatuur met een "low carbon footprint"-garantie (lage emissie voetafdruk).

 

140123fransmaas01351.jpg

Topexperten, zoals de wereldberoemde scheepsarchitect Frans Maas, zijn nauw betrokken. Op zijn 71ste wil hij de nostalgie van het schip verzekeren en zijn kennis overdragen aan de jongeren.

Kay Hameyer

De andere expert is Kay Hameyer, Prof. Dr.-Ing. Dr.h.c.dr.hab., Institutsleiter - RWTH Aachen University. Prof. Hameyer is een innovator als geen ander en dé wereldleider aangaande elektromotoren en hybride aandrijvingen. Zijn werkwijze geeft de Shielmartin een uniek karakter binnen de Sociale Economie en in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Het ambachtelijk gebouwd schip zal tot een gedurfd niveau van innovatie getild worden, dat zelfs de creativiteit van onze topingenieurs en scheepsarchitect op de proef stelt. Het is een primeur dat zo'n schip een nagenoeg zero-carbon-footprint heeft.