Zeilraces 2017

In 2017 werd door de Shielmartin Corporation de internationale triple race voor CR Jachten georganiseerd, dit in samenwerking met RBSC, WV Breskens & WWSV!

Eerst was er op zaterdag 24 en zondag 25 juni de dubbel race Zeebrugge – Breskens – Zeebrugge, met daarna de afsluitende race op zaterdag 19 augustus te Breskens “Round the Sandbanks”

Bij de dubbel race was er op zaterdag te Breskens een heerlijk “Paëlla” festijn. Het was terug een zeer gezellige avond van genodigden en zeilers welke in een zeer familiale sfeer verlopen is.

Aan de dubbel race namen op zaterdag 17 zeilboten deel, verdeeld over 2 klassen (CR1 – 2 - 3 & CR4 – 5 – 6), doch op zondag was het aantal deelnemers wat uitgedund door te hoge windsnelheden.

Bij de afsluitende race op zaterdag 19 augustus waren er enige afwezigen, doch een 5-tal nieuwkomers kwamen het zeilteam versterken.

the-shielmartin-diamond-trophy.jpg

 

 

“The Shielmartin Diamond Trophy”, de trofee vor de best gerangschikte zeilboot over de 3 wedstrijden, werd dit jaar gewonnen door de “Shielmartin” zelf.

Doch daar de Shielmartin Corporation de inrichter van deze zeilraces was, werd de trofee geschonken een de tweede best geklasseerde zeilboot, namelijk de zeilboot “Boatox”.


Belangrijk!
Dit jaar heeft de Shielmartin Corporation 2 optimisten geschonken ter bevordering van de zeilsport bij de jeugd, alsook € 2.000,00 overgemaakt aan het Kinderkankerfonds.

Door het ongeval van Frans Maas met zijn zeilboot “De Capella” zal de afsluitende race te Breskens ieder jaar de naam van “The Frans Maas Shielmartin Race – Round the Sandbanks” dragen, als eerbetoon aan de grote bezieler van de “Shielmartin”. (lees verder in de rubriek nieuws)